Depresyon kısaca, kişinin kendisini 2 haftadan daha uzun bir süre üzgün, mutsuz ve umutsuz hissetmesi olarak tanımlanabilir. Bu duygu durum hali kısa bir zaman içinde geçebileceği gibi uzun da sürebilir.
Depresyon belirtileri arasında yorgunluk hissi, üzüntü, mutsuzluk, umutsuzluk, motivasyon kaybı, çok az ya da çok yemek, çok ya da az uyumak, konsantrasyon zorluğu, kendini değersiz veya suçlu hissetmek, günlük aktivitelerden zevk alamama, yalnız kalma isteği, sosyalleşmek istememe sayılabilir.
Anoreksiya Nervoza’da olduğu gibi Bulimiya Nervoza’da da depresyon görülme olasılığı oldukça fazladır.
Bulimiya nervoza olan kişiler, depresyonun sebep olduğu mutsuzluk duygusunu yönetmek için yeme atakları ve ardından gelen kusma döngülerini kullanıyor olabilecekleri gibi bulimiya nervoza da depresif ruh haline sebep olabilir. Yalnız, depresyon tedavi edilse bile bulimiya nervoza, yeme bozuklukları tedavisi olmadan iyileşme göstermez.
Yeme kusma atakları, laksatif( müshil ilaçları) veya vücuttan su atan ilaçların kullanımı, aşırı egzersiz, yemek-kilo takıntısı, toplum içinde rahatça yiyememe gibi bulimiya nervozaya ait özellikler, özetle; bulimiya nervozanın sebep olduğu fizyolojik ve psikolojik etkiler sonucu da depresyon ortaya çıkabilir.
Depresyon, bulimiya nervozası olan bazı kişilerde tedavi olmak için motive edici bir durum olsa bile, bazı kişilerde tam tersi yönde etki edip yeme kusma ataklarını ve/veya laksatif ilaç kullanımını arttırabilir.